Škola online (ŠOL) - studijní agenda

Škola online je hlavní studijní agendou školy, která je vedená na studijním oddělení školy. Najdete v ní především svůj aktuální rozvrh a svůj elektronický index, neboli zaznamenané hotové zápočty a zkoušky.

Zřízení účtu do ŠOL

https://www.skolaonline.cz/

Účet do ŠOL si musí student zřídit sám na základě PINu, který obdrží po zápisu od studijního oddělení (viz A5 informační leták). Po kliknutí na odkaz Registrace žáků a rodičů zadejte dvé celé jméno, vyplňte získaný PIN a vytvořte své uživatelské jméno (username). Username musí vypadat následovně:

prijmenij@vosstudent.cz

takže Jan Novák si vytvoří 

novakj@vosstudent.cz

Pokud by náhodou tento username byl již obsazený, přidá jedničku a vytvoří si 

novakj1@vosstudent.cz

Po založení účtu je velmi dobré využít mobilní aplikaci do svého telefonu a normálně se přihlásit. Pozor, v telefonu najdete víceméně jen rozvrh, takže je dobré i dále často používat ŠOL přímo na PC.

Pokud nastane problém s přihlášením (zapomenuté heslo, zamčený účet apod.), kontaktujte prosím studijní oddělení. Pokud se spletete a založíte si účet špatně, kontaktujte prosím pana Fictuma emailem: kontakty

Hodnocení, zápočty a zkoušky, absence

V ŠOL najdete učitelem ohodnocené zápočty a zkoušky. Spolu s tímto elektronickým indexem student dává k podpisu učiteli také svůj papírový index. Oba indexy jsou důležité. Student má povinnost:

  • pohlídat si přidělení známky/zápočtu učitelem ve škole online cca do týdne od získání zápočtu
  • nechat si získanou známku/zápočet zapsat učitelem také do papírového indexu (v době zkoušek je dobré nosit papírový index vždy s sebou)

V ŠOL se také eviduje absence studentů v jednotlivých hodinách. V případě nesrovnalostí prosím kontaktujte svého učitele. Do školy choďte svědomitě a v případě nutnosti prosím nahlašte svému učiteli důvod.

GDPR

GDPR je ujednání nařízené Evropskou unií, které musí respektovat všechny organizace, včetně té naší. Jedná se o zásady slušného jednání, které by měly respektovat obě strany - tedy jak škola, tak student. Pokud tedy například najdete na webu školu svou fotografii, kterou nechcete publikovat, kontaktujte nás a škola vám vyjde vstříc. Vaším podpisem se mnoho nemění, tyto zásady platí tak jako tak.

Naposledy změněno: Wednesday, 6. September 2023, 12.22